Fent història

Al mes de febrer, amb la classe de 6è, vam anar al Museu d’Història de Catalunya. En entrar, vam veure un gran espai amb bastants pisos. Semblava la prehistòria en un vaixell!

Primer, vam guardar les jaquetes i vam entrar en una sala que ens parlava del paleolític. Després vam veure com eren les cases dels prehistòrics; hi havia un munt d’àmfores. A l’edat antiga, ens ensenyaven grans persones, com per exemple Asclepi, un gran metge de l’antiguitat.

També vam veure com molien els grans de blat. Vam provar de moldre’ls i, després, menjar-los.

En una altra sala, entre dues persones vam intentar aixecar una gran àmfora amb un pal llarg; hi va haver gent que no va poder aixecar-la. Això t’ensenya que els esclaus havien de suportar molts quilos.

A la sala següent hi havia una mena de maqueta molt gran que ens mostrava com regaven las plantes. Era genial perquè, quan giraves un artefacte que es diu sínia, baixava un petit riu d’aigua que regava tot l’hort. La sínia la van portar els àrabs a la península Ibèrica.

L’última sala era medieval i hi havia un cavall de fusta tan gran com un de veritat i podies pujar al damunt.

A la mateixa sala també hi havia l’equipatge que solia portar un cavaller agafat per una xarxa. Podies agafar-lo per una corda i estirar-lo per comprovar que pesa tant que gairebé ningú no el pot aixecar.

 

OPINIÓ PERSONAL

El que més ens ha agradat han estat les activitats, especialment l’activitat del pal amb l’àmfora.

El que també ens ha agradat molt ha estat l’artefacte que utilitzaven a l’edat mitjana per regar les plantes.

També eren interessants les cases i com vivien les persones de fa molt de temps.

Hem après a apreciar l'esforç de les persones per millorar les seves condicions de vida.

Max, Gabi i Carlo