OPQ, la revista de l'escola

L'OPQ és una revista amb finalitat educativa que es fa un cop l’any a l’escola, on podem trobar textos de nens/es, mestres, pares i mares…, és a dir, de tothom qui manté un vincle amb l’escola i ens vol explicar alguna cosa.

Es divideix en diverses seccions:
Col·laboracions ( textos escrits per pares, mares, exalumnes..., sobre temes variats, però sempre interessants).
Treballs escolars (de cada cicle, on expliquem alguna experiència d’aprenentatge i coneixement).
English Corner (treballs fets en anglès per nens/es de 3r a 6è curs).
Art i Literatura (textos creatius de diferents alumnes, acompanyats d’il·lustracions de nens/es del mateix curs).
Educació (articles especialitzats, elaborats per mestres de l’escola o altres professionals de l’educació).

A l’OPQ també hi ha dues entrevistes, una al principi i la segona al final de la revista. A l’inici hi ha una entrevista en profunditat que realitza un/a mestre/a de l’escola, i al final trobem l’entrevista que preparen i realitzen els/les alumnes de sisè. Per a les dues entrevistes busquem persones que tinguin coses interessants a dir.
A més a més, tenim el conte, un espai més per a la imaginació creat per mestres de l’escola, tant el text com les il·lustracions, que forma part de l’imaginari de petits i grans.

En definitiva, l’OPQ és la revista que fem des de l’escola per a l’escola. Els mestres dissenyem, maquetem, tractem les imatges, seleccionem les il·lustracions..., i ho deixem tot preparat per a portar a la impremta. Aquí tenim 84 pàgines carregades de dibuixos de nens/es, fotos, poesies, propostes…, i sobretot, de moltes ganes de fer bé les coses i compartir-les amb tothom.

Aquí sota podeu veure una petita mostra de les darreres edicions de la revista, un tastet d’OPQ.