Els vídeos de la nostra història

Durant la festa del 50è aniversari que vam celebrar a les Cotxeres de Sants, el passat 11 de maig, hi vam viure moltes emocions, trobades, abraçades, sorpreses, actuacions. A la dreta de l’escenari, hi havia una gran pantalla on es podien veure uns vídeos molt especials per a nosaltres, unes imatges que ens porten a retrobar la nostra història com a escola.

No és gens estrany que aquestes imatges passessin per alt a molta gent: era dia de xerrar, escoltar, mirar, abraçar, aplaudir, reconèixer-se després de tants anys...

Per això ara us enviem l’enllaç i una breu explicació de cada una d’aquestes seleccions d’imatges, que són els vídeos de la nostra història.

 

FESTES QUE FAN BOOM

El BOOM Magòria va ser una experiència inoblidable dels inicis de l’escola. El parc de la Muntanyeta s’omplia de nens, nenes, pares, mares, tiets, àvies... per gaudir d’un cap de setmana d’allò més variat.

Però la festa a l’escola no es redueix al BOOM Magòria, el BOOM es va acabar i la festa continua, ja portem 50 anys... I és que, on hi ha nens/es, la gresca està assegurada.

https://vimeo.com/335710959

 

PER CARNAVAL, SEMPRE TOT S’HI VAL

El rei dels poca-soltes sempre ens ha vingut a visitar per Carnestoltes, perquè sap que comptem amb ell i que ens agrada la disbauxa, deixar-nos anar i perdre la vergonya.

Com diu la cançó: “Ens posem una disfressa per saltar, cantar i ballar”. La festa evoluciona, la disbauxa perdura.

https://vimeo.com/335930106

 

PASSIÓ PER LA MÚSICA

La música forma part de les persones. La creativitat i la sensibilitat ens fa humans, ens obre horitzons. A l’escola sempre hem tingut una debilitat per aquest art que tant ens permet gaudir, compartir, mostrar, descobrir...

La Tarda Musical és un bon recull de la nostra passió per la música, però no resulta exclusiu. La música es viu cada dia, com cada dia respirem. Retalls musicals de tota mena:

https://vimeo.com/335930714

 

FA 25 ANYS QUE TINC 25 ANYS

I és que fa 25 anys l’Escola Magòria ja va viure la seva primera celebració d’aniversari. En aquest recull podem veure activitats que es van fer llavors, per acabar fent una festa com cal a les Cotxeres de Sants. Algun paral·lelisme amb els actes de celebració dels 50 anys hi podem trobar. Només faltaria, som els mateixos. Ara bé, cada celebració manté el seu segell propi.

https://vimeo.com/335931145

 

COLÒNIES MAGÒRIA, SEGELL D’ESCOLA

Les colònies de l’escola són d’allò més representatives de l’essència que ens va fer néixer i ens ha fet créixer durant tants anys. Qualsevol persona que hagi estat alumna de Magòria, ben segur que esmentarà les colònies en el rànquing de records més inoblidables.

Dos vídeos per a una sola essència: colònies!

https://vimeo.com/335931507

https://vimeo.com/335932027

 

EXPO, EXPLOSIÓ CREATIVA

L’Expo va néixer com a renovació del BOOM Magòria, i durant molts anys ha estat bandera de la nostra passió per la creativitat al voltant d’un tema interessat. La temàtica varia, però les ganes d’explicar i compartir interessos i coneixements l’ha anat fet gran.

La participació de nens, nenes, pares, mares, avis, àvies, mestres... dona significat a l’explosió creativa d’una tarda de desembre. Però la creativitat és com caminar, es practica cada dia per a continuar avançant.

https://vimeo.com/335936046

 

EL XINO, EN EXCLUSIVA

Les colònies de Magòria són singulars en molts aspectes: la durada, les activitats, la complicitat entre petits/es i grans...

Però hi ha un altre factor que les fa úniques: el Xino. Aquest personatge enredaire i burlesc ens segueix de colònies allà on anem. Nens, nenes i grans l’esperen, però mai no saben com i quan apareixerà. Només en dues ocasions s’ha deixat veure a la càmera, i aquí teniu una notícia en exclusiva: el Xino i les seves xinades en acció.

https://vimeo.com/336436819

 

DE L’EXPRESSIÓ CORPORAL AL SETÈ ART

El fet d’anar a l’escola va molt més enllà d’adquirir coneixements. El creixement humà en harmonia, en el seu entorn immediat, és una prioritat que no podem passar per alt. I creixem de manera global, en aquesta globalitat, també hi caben els sentiments, les emocions, la posada en escena...

A Magòria, expressió corporal, oral, escènica, el fet de parlar en públic, és un aspecte al qual donem gran importància. Més enllà del que marca el currículum, cal gaudir de moments en què ens deixem anar i aprenem (tot gaudint) a donar la nostra millor versió com a éssers socials que som.

Teatre, titelles, expressió corporal, cinema, narracions... formen part de l’aprenentatge vital i humà que tant necessitem per a fer-nos grans.

https://vimeo.com/336437877

 

50 ANYS D’INSTANTÀNIES

La fotografia permet captar moments únics i irrepetibles. Per motius evidents, es fa difícil trobar vídeos de totes les etapes de l’escola, però sí que hem pogut recollir un munt de fotos que ens porten als mil i un racons de la història de l’escola. Diuen que una imatge val més que mil paraules, doncs aquí teniu unes quantes imatges seleccionades per a aquesta projecció.

https://vimeo.com/336444562

 

EL MUSEU FANTÀSTIC DE MAGÒRIA

Aquest és el títol de la pel·lícula que vam presentar el 1987, al concurs Fes Video Flash, del programa Fes Flash de TV3. El nou edifici de Parvulari es convertia en un museu ple de sorpreses i imaginació. Una història creada per nens i nenes i l’incombustible Toni Roy, llavors mestre de l’escola.

El projecte va ser molt gran i el vam gaudir en tot moment: guió, vestuari, decorats, efectes especials...

Vam guanyar el concurs, sí, però vam perdre el Toni, ja que el van fitxar a TV3 per a enfortir la programació infantil del canal. Durant molts anys el Toni va dirigir la coneguda Festa dels Súpers. Qui ho havia de dir, Toni, tot va començar en aquell Museu Fantàstic de Magòria...

https://vimeo.com/338592291

50 anys: Festes que fan BOOM

50 anys: Per Carnaval, sempre s'hi val

50 anys: Passió per la música

50 anys: Fa 25 anys que tinc 25 anys

50 anys: Colònies Magòria, segell d'escola 1

50 anys: Colònies Magòria, segell d'escola 2

50 anys: Expo, explosió creativa

50 anys: El Xino, en exclusiva

50 anys: De l'expressió corporal al setè art

50 anys: 50 anys d'instantànies

50 anys: 1987 El museu fantàstic de Magòria