XXV TARDA LITERÀRIA

“Alegria”, amb aquesta emblemàtica cançó de la companyia Cirque du Soleil, vam donar la benvinguda a les famílies a una nova edició de la Tarda Literària. L’alegria, emoció que es respirava en l’ambient, es deu a dos factors importants. En primer lloc, perquè, per fi, vam poder recuperar el format habitual de Tarda Literària que la pandèmia no ens havia deixat fer els dos darrers anys. El pati de Primària es va tornar a omplir de nens, nenes, pares, mares, avis, àvies, mestres... per compartir una experiència que marca segell a la nostra escola: la creativitat literària. Per fi, vam recuperar el caliu humà de tota l’escola al pati de Primària!

En segon lloc, enguany assolim una fita rellevant, vam celebrar l’edició número 25 de la Tarda Literària, unes noces de plata que donen valor a la feina feta fins ara i sentit al projecte que volem continuar compartint amb totes les persones que formen part de l’escola. Vint-i-cinc edicions de tardes per escoltar els versos i les endevinalles de Parvulari, i per mostrar al públic una selecció de textos creats pels nostres alumnes de Primària. Vint-i-cinc anys i en volem més; llarga vida a la Tarda Literària!

L’acte va estar presentat per nens i nenes de sisè, els quals van donar pas a cada una de les obres literàries amb gran qualitat escènica, malgrat els nervis... Molt bona feina, sisè!

Després de cada intervenció, els aplaudiments d’agraïment i complicitat ressonaven pel pati mentre es preparava la propera presentació.

En acabar, vam repartir l’OPQ, la nostra revista d’escola. Un exemplar per família, per portar a casa, fullejar i assaborir un ampli ventall de creacions de nens i nenes, col·laboracions de famílies, articles d’educació de mestres, entrevistes interessants... Una revista feta artesanalment, amb tota la passió i la sensibilitat que es respira a l’Escola Magòria.

Tanmateix, la festa no va acabar al pati. A continuació, era el moment de pujar a les classes de Primària, per descobrir una mica més el treball que fem dia a dia a l’aula i, sobretot, per gaudir de tots els textos que havien elaborat cada alumne/a de Primària. Al pati, vam escoltar una selecció de textos; a les classes, vam compartir tots els textos treballats, des de primer fins a sisè.

Enguany, vam gaudir d’una Tarda Literària especial, que sempre recordarem amb l’alegria que es respirava ja des de l’inici de la jornada. Alegria!