Expo 2018

L’Expo d’aquest any tenia unes connotacions especials i molt entranyables: l’escola fa 50 anys.

Volíem celebrar-ho amb magnificència i des del principi de curs hem treballat amb entusiasme en projectes que, a més d’aportar nous coneixements, permetessin expressar la creativitat i el bon fer dels nens i nenes, guiats pels seus mestres i els pares i les mares que, com sempre, tan generosament col·laboren amb nosaltres.

Així, al menjador hem pogut admirar una recreació de l’art de Miró per part de Parvulari que, sens dubte, hauria encantat el mateix Joan Miró.

També hem vist com un drakar víking solcava les aigües de P4 per arribar a un petit llogaret costaner per on rondaven aus de corral, animals de granja i, des de l’interior de les cases perfectament reconstruïdes pels cursos de 1r i 2n, segurament els seus habitants contemplarien amb l’ànim encongit l’arribada de tan temibles visitants.

A la classe de P5 ens hem endinsat en la cursa espacial de la mà del curs de 5è. Hem vist magnífiques maquetes de naus i mòduls espacials, murals de documentació i una reproducció a mida natural d’un astronauta.

També s’hi han exposat treballs de mètode, murals d’anglès, matemàtiques i història fets pels nens de sisè.

Per acabar, en baixar al gimnàs, ens hem trobat amb l’inesperat i fascinant món dels invertebrats. Pocs cops el resultat d’un projecte pedagògic ha estat tan enlluernador: des de la secció vertical d’un termiter de sorprenent versemblança, fins a una impressionant mantis religiosa, passant per la gran xarxa teixida per l’aranya, la papallona multicolor presidint la sala i al seu darrere el tresor ocult del fons marí: un passadís blau, semicircular, hipnòtic, que ens convidava a submergir-nos en el mar i compartir la nostra perplexitat amb criatures de tot tipus, entre les quals destacava un imponent calamar gegant.

La cirereta a l’Expo del 50è aniversari es va posar a l’Espai 50è, una sala en la qual es va projectar l’entrevista que la periodista Laura Catalán va realitzar als quatre presidents més representatius de la nostra història: Josep Santiago, Alfons Peñas, Juan Miguel Díaz i Bianca Southwood. El seu exemple de dedicació i afecte a l’escola, al nostre projecte educatiu, ens marca el camí per poder celebrar d’aquí a uns altres cinquanta anys, moments tan emotius com els viscuts el passat dia 15.

Com no podia ser d’una altra manera, la festa va acabar amb una lluminosa i festiva demostració pirotècnica dels Diables de Magòria.

Gràcies, a tots i totes, per la vostra presència i col·laboració.