Els antics locals de l’escola

El 50è aniversari ens acompanya dia rere dia a l’escola; cada vegada estem més impregnats/ades de celebració.

El que no hauríem pensat mai és que aquest 50è aniversari ens hagués servit per dur a terme un tema pendent que ja feia massa anys que l’escola arrossegava. Com alguns sabeu, l’Escola Magòria no va començar als edificis que ocupem actualment, sinó en uns locals del passatge que hi ha entre Gran Via i Sant Fructuós, just abans d’arribar al carrer Trajà. Us situeu?

Qui ho diria, però ja fa uns 30 anys que l’escola va abandonar aquells locals (on durant molts anys es feia el Parvulari i el menjador) per anar a l’actual edifici de Parvulari i menjador, al carrer Sant Germà. Doncs bé, des que vam marxar, mai més hi havíem tornat. I si no ho fèiem ara, amb el 50è aniversari, quan ho faríem?

Així que el grup de 6è, amb el Jaime, l’Amada, el Patxi i el Dani, vam anar a conèixer (uns/es) o retrobar-nos (uns altres) amb el que havia estat la nostra escola.

Des de fa uns anys, els locals estan ocupats pel Proyecto Hombre, una organització que, des del 1984, treballa amb persones amb problemes d’addicció, acompanyant tant les persones com les famílies en el tractament, la rehabilitació i la reinserció sociolaboral.

Evidentment, un projecte ben diferent del que hi vam fer nosaltres. I evidentment, en un espai que s’ha adequat a les necessitats actuals. S’hi ha adequat, sí, però manté racons i espais que encara respiren l’alè de nens i nenes de Magòria que jugaven a aprendre i fer-se grans persones. El Jaime i el Dani explicaven com vivíem en aquelles parets, i tots/es vam fer un viatge en el temps per a descobrir les arrels de Magòria i, finalment, retornar on estem avui.

Volem agrair l’atenció que vam rebre per part del personal del Proyecto Hombre, que ens van rebre amablement, ens van explicar coses i van compartir amb nosaltres aquest petit viatge en el temps.

Hi tornarem?