Separats i junts

A P5 vam iniciar el confinament enviant suggeriments per als nens i nenes en aquests dies especials. Una primera mesura per a una situació que no sabíem quan duraria, es basava a adquirir hàbits d’autonomia i  rutines que ajudarien a situar-se en el temps, gràcies a un horari flexible setmanal. Vam considerar que els seus dies havien de tenir dos tipus de moments:

     * Cada dia havien de jugar sols, sense supervisió dels adults, per tal que aquests també tinguessin el seu temps.

     * Vam suggerir activitats, unes per fer sols i d’altres acompanyats pels adults. Vam recomanar que combinessin activitats de: moure el cos (psicomotricitat, dansa, escenografia, teatre...); trobar calma amb activitats tranquil·les (jocs de taula, mirar contes, activitats plàstiques senzilles...); pensar i fer servir la lògica (matemàtiques), i, finalment, experimentar i fer plàstica (manualitats, tallers...).

Vam començar a enviar vídeos amb més propostes. El feedback va ser molt bo i cada vegada més seguit i fructífer. Rebíem tantes fotografies i vídeos que vam crear una carpeta en el Drive, on famílies, nens i nenes, tenen accés per veure el que fan els uns i els altres. Primer trobem la “Carpeta 0” amb els vídeos que nosaltres enviem, i a aquesta, segueixen més de 20 carpetes de diferents temàtiques, des de “Racons de lletres” o “Dansa” fins a “Anglès” o “Sant Jordi”, passant per “Flors i plantes”, “Cuina” i “Construccions”. Ara aquesta dinàmica és diària, rebem respostes a les nostres activitats, propostes originals, idees noves, i sobretot molts ànims i recolzament.

També vam organitzar videotrucades per poder estar més a prop, fent grups i barrejant-los, i així podem dedicar una estona a cadascú i ells/es es van veient entre tots/es. Intentem crear un espai en el qual cadascú es pugui expressar i ensenyar-nos amb il·lusió el que fa, no només a nosaltres, sinó també als amics.

Nens i nenes de P5, això s’acabarà, tornarem a l’escola, jugarem i ens explicarem les petites aventures que hem viscut aquests dies, com les acampades al menjador, els teatres casolans de titelles i els experiments que feu. Parlarem i, de ben segur, farem moltes pallassades!

 

Gràcies i ànims!

Laura i Queralt