COLÒNIES

Entre les activitats educatives de l'escola, ocupa un lloc privilegiat el temps de Colònies. Les considerem una activitat didàctica més (i molt important) de l'escola i, com a tal, no es paguen a part, sinó que el seu cost es troba inclòs en el rebut de cada mes, de la mateixa manera que les excursions al camp i les sortides urbanes.

Primària

No es tracta de l'habitual sortida de convivències de dos o tres dies, sinó que plantegem una acció de més llarg abast.

Literalment traslladem l'escola al camp: excepte els nens i nenes d'Educació Infantil, la resta de l'escola a la primavera es desplaça durant vuit dies al medi natural per realitzar una experiència vivencial i pedagògica que gosem qualificar d'única: 140 nens i vint adults conviuran durant aquest temps organitzant una vitalista escola de primavera en l'idíl·lic poble romànic de Castell de l'Areny, al Berguedà.

Allà hi haurà un equip de cuina de l'escola que elaborarà cada dia el menjar; un equip de monitors també de l'escola que organitzarà jocs amb els nens i tindrà cura d'ells mentre els mestres dinen o es reuneixen, i per descomptat, tots els mestres que, des de les vuit del matí fins a les deu de la nit i dirigint els nens/es dels diferents cursos, organitzaran actes culturals, editaran una revista, muntaran obres de teatre, titelles, construiran decorats, maquetes a escala, faran plànols topogràfics, terraris, herbaris, fotografies, vídeo, música, competicions esportives...

Per a més informació podeu anar al menú Activitats/Colònies

Parvulari

Els petits de Parvulari també tenen les seves colònies de quatre dies, encara que el plantejament és únicament lúdic i convivencial: són quatre dies (tres per als de P3) primaverals en algun lloc bucòlic.

Les Colònies són una injecció de vitalitat, enriquiment i socialització que fa que els nens afrontin la recta final de curs amb els ànims ben disposats.

Cal remarcar que les colònies són una activitat didàctica més (i molt important) que no es paguen a part, sinó que el seu cost es troba inclòs en el rebut habitual de cada mes.