ALEGRIA, QUE ÉS FESTA MAJOR!

Ja fa gairebé un mes que vam començar l’escola. L’entrada de curs sempre ve acompanyada de la festa major de la nostra ciutat: la Mercè. Per això, vam fer una sortida juntament amb els nens i nenes de 4t pel centre de Barcelona, en la qual vam poder veure i posar cara a tots els gegants, bèsties, nans i capgrossos de la ciutat.

Vam voler saber-ne més i vam endinsar-nos en el món de les festes majors de tots els pobles, barris i ciutats de Catalunya. Hem descobert que hi ha uns actes que se celebren en tots els indrets de casa nostra, com ara els correfocs, els focs artificials, les danses tradicionals, el pregó, etc. Vam dividir-nos en petits grups d’experts i cadascú va investigar un acte tradicional, per tal de després poder-ho compartir amb la resta de grup.

Per tancar aquest petit projecte, van venir dos experts en el tema: el Litos, un casteller, i la Júlia, qui ha participat en balls tradicionals del seu poble durant molts anys. Ens van explicar un munt de coses i vam poder posar-nos en la seva pell amb diferents jocs i dinàmiques.