EL PRIMER EXPERIMENT D’I5

Els nens i nenes d’I5, per fi, ja han començat l’activitat que tant estaven esperant els divendres a la tarda: ELS EXPERIMENTS!, i ho hem fet d’una manera molt vistosa i curiosa. L’experiment en qüestió consistia a omplir gots d’aigua, col·locar-los en filera, intercalats amb gots buits, i afegir unes gotes de colorant amb els colors primaris (cian, magenta i groc). Finalment, els hem unit mitjançant un paper de cuina que prèviament hem plegat.

A l’hora de plantejar les hipòtesis a la classe, hi van sorgir diverses idees. Alguns infants deien que de l’experiment en sortiria l’arc de Sant Martí; d’altres pensaven que tots els colors es barrejarien; i la majoria estava d’acord que el paper absorbiria aigua i aniria a parar als gots on no hi havia res. I no anàvem mal encaminats!

El dilluns, en arribar a l’escola, després de dos dies (cap de setmana), han pogut observar que, efectivament, el paper ha absorbit l’aigua i s’han barrejat tots els colors. Però la nostra sorpresa ha estat veure que, en barrejar-se, apareixen nous colors i que hi havia menys aigua en els gots originals i una mica en els que no tenien aigua. Llavors  hem deduït que era perquè el paper se n’havia quedat una part o, simplement, havíem fet màgia.

Voleu veure les fotos de l’activitat?