EGIPTE

Aquestes últimes tres setmanes, a la classe d'I5 ens hem endinsat en el món de l'antic Egipte. Aquest tema ha estat tot un èxit, ja que els nens i nenes s'han mostrat d'allò més entusiasmats, investigant i aprenent sobre el projecte, portant de casa llibres i manualitats fetes per ells, imatges, papirs i escultures pròpies del món egipci.

A través de tota aquesta informació recollida, hem pogut aprofundir en aquesta etapa tan emblemàtica de la història. Així mateix, vam començar aprenent els noms dels faraons i faraones que han format part de la història, com ara Cleòpatra i Tutankamon. Tot seguit, vam esbrinar com duien a terme els rituals de momificació i els enterraments.

Fins i tot, ens vam convertir en faraons i faraones tot pintant i retallant la nostra pròpia màscara. Hem elaborat un sarcòfag amb els nens/es d'I5 momificats. Vam saber que els egipcis escrivien amb el seu propi abecedari i que utilitzaven jeroglífics. Així doncs, vam tenir la gran idea de crear el nostre propi jeroglífic i escriure el nostre nom sobre un papir també elaborat per nosaltres. Ens va encantar!

I, per descomptat, també hem après a ballar “El baile de la mòmia” i hem creat un mapa conceptual on es recull tot el que hem après sobre l'antic Egipte.