8M, AVUI I SEMPRE

Un any més, l’escola dona suport a la lluita feminista per aconseguir una societat més justa, a favor del respecte dels drets humans de la meitat de la població, és a dir, les dones.

El 1848 Elisabeth Cady Stanton i Lucretia Mott van poder congregar centenars de dones en la primera convenció sobre els drets de la dona als EUA (i la resta del món), que, posteriorment, es va multiplicar amb la creació del primer sindicat i les primeres manifestacions feministes brutalment reprimides.

La lluita i el sacrifici d’aquelles dones ha de ser el model i la inspiració perquè avui continuem treballant per allò que elles van donar la seva vida: la igualtat de drets entre tots els éssers humans.

L’escola, com bé sabeu, es declara feminista i humanista, lluitadora pels drets humans, la igualtat, el respecte i la diversitat. I en aquests valors eduquem els nostres nens i nenes cada dia.

Perquè no solament és el 8 de març, sinó tots els dies que hem d’ensenyar als nostres nens i nenes, a les escoles i en tots els àmbits socials, la necessitat del respecte mutu entre homes i dones, i entre persones. Cal continuar reivindicant la igualtat en tots els aspectes de la vida.

El feminisme ens interpel·la a tots i totes, no sols les dones. Els homes juguem un paper importantíssim si volem viure (i deixar viure) en pau, respecte i llibertat.

Poc més de 150 anys de lluita per la igualtat, per combatre l’hegemonia patriarcal que remunta als orígens de la nostra espècie. Hem avançat molt, sens dubte, i això ens ha de donar força per continuar lluitant per tot allò que ens defineix com a societat.

Amb motiu de la jornada reivindicativa, els nens i nenes de sisè vam preparar una pancarta conscienciadora que vam col·locar davant l’entrada de Primària. Allà vam poder compartir una estona de reivindicació durant la recollida de nens i nenes a la tarda. Una pancarta que es va fer servir de photocall per recordar la lluita per la igualtat, de mur on escriure els nostres pensaments, de punt de trobada per compartir i reforçar el treball que tots i totes fem el 8 de març i tots els dies de l’any.