Debat

A la classe de Llengua, hem fet un debat sobre el moviment "okupa" i el dret a l’habitatge.

Ens vam dividir en dos grups: els que estaven totalment en contra de l’ocupació i els que podien defensar-la i justificar-la.

Una setmana abans del debat, tothom va anar buscant informació sobre el tema, així que, arribat el dia, vam poder defensar amb prou coneixement la nostra postura.

A continuació, teniu alguns comentaris i conclusions als quals es va arribar:

 

* Jo, al principi, creia que els que estaven a favor de l’ocupació s’equivocaven i no tenien raó, però després van anar dient coses que em van sorprendre i em van fer anar canviant d’opinió.

* No trobo just que les persones que no tenen pis hagin d’ocupar el d’una altra persona que el tingui posat per llogar o perquè hagi marxat de vacances.

* Va ser interessant debatre sobre aquest tema tan complex.

* No puc entendre que hi hagi gent al carrer sense casa, i que hi hagi cases sense gent.

* Segons la meva opinió, els bancs podrien fer molt més per ajudar aquelles persones que s’han quedat sense feina i no tenen diners. També s’haurien de rebaixar els preus dels lloguers i fer més assequibles les hipoteques.

* Després del debat, continuo pensant que està malament que els ocupes ocupin cases que no són seves, però els arguments d’alguns companys m’han fet pensar que no tot està tan clar ni és tan senzill.

* Tots dos bàndols vam estar meravellosos i vam tenir les idees clares en tot moment. Però això no vol dir que no arribéssim a diferents acords com, per exemple, que els polítics posessin els mitjans per complir la llei constitucional del dret a l’habitatge i així tothom tindria casa i no hi hauria ocupació.

* Hem de distingir entre l’ocupació per necessitat de persones i famílies com nosaltres o l’ocupació d’espais de cara a fomentar activitats per a la gent del barri, de l’ocupació per màfies i delinqüents.

* Jo crec que cada cas s’hauria d’estudiar de manera individual.

* Per mi, és una lluita de drets: el dret a tenir un habitatge digne i el dret a la propietat privada.

* Els bancs haurien de ser més generosos i el govern hauria de destinar els diners a causes més justes, i no a armament i corrupció.

* Durant el debat, els arguments de les meves companyes i companys em van fer repensar la meva postura del principi, i la meva conclusió final és que, depenent de cada situació, pensaré d’una manera o d’una altra.

* Fer aquest debat em va fer pensar molt.