Dinosaures a P3

A partir de l’aparició d’unes petjades enormes per tot Parvulari, els nens i nenes de P3 van començar a investigar de qui podien ser: “Són d’un drac?”, “No, d’un lleó...” “D’un dinosaure!”

Ràpidament vam començar a endinsar-nos en aquest tema tan interessant i curiós per a ells d’una manera transversal, treballant en les diferents àrees d’aprenentatge:

-Mirant llibres, contes i imatges, vam conèixer com eren, quins noms estranys tenien, què menjaven...

-A la sala de psicomotricitat vam jugar amb les cues fent de dinosaures Rex  i Diplodocus, i ens perseguíem fent un so ferotge: ”roarrrrr!”..., cuidant els seus ous (pilotes) i fent uns nius amb coixins i coves amb els mòduls.

-Ens hem imaginat com era el lloc on vivien, i amb diferents elements naturals (pedres, trons, suros, pinyes...), hem recreat “un petit món”. En aquest racó, hem passat moltes estones divertides inventant històries i jugant plegats!

-I al sorral vam poder descobrir els ossos que estaven amagats.

-Al racó de matemàtiques, hem fet puzles, hem buscat les fotos de dinosaures que són iguals i també hem relacionat les quantitats amb el número corresponent

-Teníem dinosaures pertot arreu, fins i tot a la sopa!

-Amb pasta de sal, hem provat de reproduir les seves petjades i, finalment, hem fet un collaret.

-Cada dia hem anat fent coses diferents per entendre millor el món dels dinosaures fins que vam decidir fer-nos una disfressa per Carnestoltes: vam punxar per la línia per fer les dents, vam pintar, vam fer composicions amb estampacions... Un cop acabat, vam fer una rua pel barri i una gran festa a la nostra classe. Que divertit!