Cursa en benefici del Banc dels Aliments

El nou format que vam presentar per primer cop a l’escola, el Dissabte Gran, obria moltes possibilitats d’acció. Què volem fer?

Una proposta que ben aviat va néixer des de l’Equip Pedagògic, va ser organitzar una cursa pel barri, oberta a tothom i amb una finalitat benèfica, més enllà de fomentar l’esport i l’esportivitat.

Després de mirar diferents opcions, vam acordar que la millor manera d’involucrar nens i nenes era fer una anàlisi d’un aspecte tan vivencial i quotidià com és el menjar. Vivim en un món d’excessos, però estem en un món de mancances, mancances de molts tipus, algunes tan bàsiques com és l’accés al menjar.

El Banc dels Aliments recull menjar per alimentar aquelles persones que més ho necessiten, i vam contactar amb ells per a fer-hi la nostra aportació.

Cada persona que es volia apuntar a la cursa (nens, nenes, pares, mares, exalumnes, cuineres...) no havia de pagar diners, sinó que havia de portar alguns dels productes que ens recomanaven des del Banc dels Aliments i intercanviar-ho pel dorsal que havíem preparat.

Es podien portar aliments a l’escola o, el mateix dia de la cursa, davant del Centre Cívic Font de la Guatlla.

La participació va ser espectacular, va superar expectatives. Fins i tot ens van faltar medalles per repartir! Més de 250 persones corrent en les diferents categories (de petits a grans) a favor d’una bona causa.

Atenció, vam recollir, ni més ni menys, 420 kg d’aliments!

Un èxit absolut, i més tractant-se de la primera edició.

Com en tot allò que es fa per primera vegada, sempre hi ha aspectes a millorar, però, vist com va anar, us podem garantir que aquesta no serà l’última.

 

Gràcies a tothom, per participar-hi, córrer, fer de voluntaris/es durant el recorregut, dinamitzar l’acte... Però sobretot volem agrair al Centre Cívic Font de la Guatlla per la seva complicitat; el Julià ens va ajudar en tot i més.

Moltes gràcies, moltes felicitats i, l’any vinent, tornarem a córrer!