Activitats AlKaria 2019-2020

Durant el 2020, l’ONGD Alkaria ha dut a terme projectes de cooperació amb el suport de l’Escola Magòria, a la regió de Bonconto al Senegal.

Aquest 2020 ha estat un any complicat per a tothom derivat de la situació generada per la COVID-19 i tot el període de confinament.

Alkaria va haver de suspendre els voluntariats i les activitats de lleure amb infants al Senegal on tradicionalment es canalitzava l’ajut econòmic atorgat per l’escola.

Tot i l’aturada de la vida educativa a les escoles per la COVID-19, el passat mes de maig ens va donar temps de realitzar la xerrada sobre el món de les ONGD i els nostres projectes al Senegal amb l'alumnat de 6è de Primària de l’Escola Magòria de Barcelona. Aquest grup de joves solidaris va recollir 250 € per al Senegal amb la venda de la nostra samarreta solidària.

En el context d’aquesta acció, Alkaria va proposar al curs de 6è i a l’escola ampliar les accions coordinades amb l’escola i invertir part de la donació econòmica a realitzar una campanya de sensibilització a les escoles de Bonconoto (comuna rural del Senegal on Alkaria desenvolupa els projectes). Aquesta sensibilització és sobre la protecció i la conservació del món animal a la regió. En concret, s’han detectat dos primats amb especial risc de desaparició a Bonconto: el Chlorocebus sabaeus i el Papio Papio

Aquesta acció està en període d’execució, ja que fins al novembre les escoles senegaleses no obriran de nou les seves portes.

Alkaria està preparant una campanya de sensibilització a través de làmines i xerrades sobre la problemàtica que afecta aquests animals.

Alkaria va donar difusió del projecte i del patrocinador en diverses notícies a les seves xarxes socials.

https://www.facebook.com/AlkariaONGD/photos/a.109445065767475/34158269717 95918/

https://www.edusolidaritatbcn.org/