Correfoc de la Mercè

Un any més, aquest cop el passat dissabte 23 de setembre, els Diables Infantils de Magòria vam participar al Correfoc dels Petits Diables de les Festes de la Mercè. Es tracta d’un esdeveniment espectacular per a tothom que li agradi el món del foc. Un total de 25 colles i 7 bèsties de foc vàrem formar en dues columnes a l’extrem mar de la Via Laietana, esperant el nostre torn de sortida. Aquest any ens va tocar ben al mig, just davant del Barrufafoc, el drac de l’Escola Barrufet.

La nostra colla ha anat minvant en nombre de diables, però no en il·lusió. Aquest cop érem tots els 8 diablons que de moment formen la colla, amb els seus acompanyants adults, imprescindibles perquè un correfoc així es pugui dur a terme. Uns carreguen les carrutxes, els altres les descarreguen un cop han petat, el cap de colla encén i la resta vigila i assisteix si algú té alguna necessitat. Ben nerviosos a mesura que se’ns apropava la sortida, vam començar a cremar tot pujant l’avinguda, en un desenfrenat anar i venir a tornar a carregar durant tot el trajecte. Va ser un correfoc tranquil i divertit, sense incidents, els diablons van gaudir d’allò més, només cal que vegeu les fotos! El públic que va voler va poder dansar al costat dels nostres diables, que amb la seva casaca groga, destaquen entre el negre i el vermell predominants. Els turistes al·lucinen en veure córrer els petits diables mentre dispersen guspires en totes direccions i les nostres fotos deuen ser per xarxes socials de mig món! Arribats a l’altura de la catedral, acabàrem la nostra aventura. Ja tenim ganes de més!

Per cert, us agradaria formar part de la Colla? Només ens ho heu de fer saber i omplir el full que podeu trobar a continuació i, com diem els diables: Salut i foc!