Xerrada informativa sobre la transsexualitat

El passat 28 de febrer va tenir lloc a l’escola un tan rigorós com emotiu taller sobre la transsexualitat a la infància.

A la nota prèvia al taller dèiem: “La transsexualitat concerneix a les persones que no se senten identificades amb el sexe assignat en néixer... La infància trans mostra de manera espontània la seva disconformitat amb el sexe registral. Tots tenim dret a una vida plena i feliç, i reconèixer la identitat sexual de les persones trans ajuda a la seva realització i a la seva felicitat”.

Al taller comptàvem amb el commovedor testimoni d’una mare d’una nena trans que com dèiem “viu feliç i respectada a la nostra escola”, el no menys commovedor testimoni-conferència-master class de Miquel Missé, sociòleg i escriptor que va aportar dades, informació i va proposar actituds des de la seva perspectiva d’home trans i intel·lectual compromès i de reconeguda solvència. La seva intervenció va ser molt aclaridora que va calar en el nombrós públic assistent i que ens va ajudar a comprendre millor el món de les persones trans, al cap i a la fi, el mateix món de tots els altres.

També hi va intervenir Rosa Almirall, coordinadora del Servei de l’Institut Català de la Salut i promotora de Trànsit (servei ubicat al CAP Manso per a persones trans), que va parlar de la part més tècnica de la qüestió.

Va presentar l’acte Jaime González, director de l’escola, sempre compromesa amb el benestar emocional i la felicitat dels nens, sense distinció de cap tipus. En definitiva, una nit inoblidable i un motiu més per reflexionar i agrair l’enriquidora complexitat dels éssers humans.