EXPO 2015

L’Expo equival a suma d’esforços, dedicació, interès, treball en equip, coordinació entre pares, mares, avis, nens, nenes i mestres, formant una comunió difícil de repetir. Però bé, no ens dedicarem a explicar com vivim l’Expo, sinó que us explicarem que hem fet a cada espai:

Cicle Superior: La conquesta de l’Antàrtida
A vegades els fracassos amaguen més grandeses que els èxits enlluernadors, humanitzen els qui ho han intentat i serveixen d’exemple per als altres.
En el cas de l’expedició de l’Endurance, comandada per Ernest Shackleton, i de la qual ara es compleixen 100 anys.
En tractar de travessar el Pol Sud, Shackleton i la tripulació van quedar atrapats enmig del mar gelat. Durant dos anys van ser donats per desapareguts, però van aconseguir tornar tots amb vida. Els nens i nenes de Cicle Superior van rememorar la gesta de l’Endurance i ens van transportar a “l’Edat Heroica de l’Exploració Antàrtica”. L’Antàrtida va ser l’última frontera per a la Humanitat i el seu delicat equilibri ens recorda el nostre ineludible compromís amb el planeta.
A més a més, per entrar en calor, els nens i nenes de sisè van mostrar la seva capacitat de treball amb els seus murals d’Història, Anglès i Matemàtiques.

Cicle Inicial: Els pobles indígenes nord-americans
No eren indis; els indis són els naturals de l’Índia. Eren els Pobles de les Praderes, acèrrims defensors de la seva llibertat i els espais oberts. Encara avui, i més que mai, commou profundament la resposta del Gran Jefe Sealth a la proposta del president Franklin Pierce de comprar-los el seu territori el 1855:
“Com es pot comprar o vendre el firmament o la calor de la terra? Aquesta idea ens és desconeguda.
Si no som amos del frescor de l’aire ni de les aigües, com podríeu comprar-los?...
...Ensenyeu als vostres fills el que nosaltres hem ensenyat als nostres: que la terra és la nostra mare...
...Això és el que sabem: la terra pertany a l’home; l’home pertany a la terra. Això és el que sabem. Si els homes escupen a la terra, s’escupen a si mateixos. Tot va entrellaçat. Això és el que sabem...”
Gràcies al treball extraordinari dels nens i nenes de Cicle Inicial, les seves mestres, el seu mestre i els pares i mares entusiastes, vam reviure l’esperit indòmit dels pobles de les praderes, el seu estil de vida, les seves cultures i la seva poètica visió de la llibertat.

Parvulari: Les estacions de l’any
Vivaldi hi va posar la música i als seus acords els nens, nenes, mestres, pares i mares de Parvulari van construir el màgic trànsit de les estacions de l’any, que van convidar a conèixer als visitants curiosos. Gràcies als nostres petits artistes, van recuperar el plaer de veure passar el temps, gaudint de la singularitat de cada estació, apreciant la bellesa del nostre univers.

Cicle Mitjà: Fenòmens naturals
El que el Gran Jefe Sealth defensava en la seva negativa a vendre la terra troba la seva explicació al Gimnàs: la bellesa, la força, el dramatisme del nostre planeta és patrimoni de tots i no reconeix amos.
Els nens, nenes, mestres, pares i mares de Cicle Mitjà van realitzar un monumental desplegament de recursos creatius per plasmar la bellesa del nostre món que entre tots hem de protegir.
Així vam poder admirar el misteri de les aurores boreals, la delicadesa de l’arc de Sant Martí, la força devastadora dels volcans, el cicle de l’aigua (imprescindible per a la vida) i altres meravelles que provoquen admiració i conviden a comprometre’s amb la preservació del nostre bellíssim planeta.

A més a més, al vestíbul de Parvulari hi havia una mostra dels cartells que han presentat les anteriors edicions de l’Expo, un repàs per l’històric d’aquesta experiència única. I a la terrassa... un bar! Bé, exactament un assortiment d’exquisides tapes i begudes que oferien els nens i nenes de sisè per recaptar diners per al proper viatge de fi de curs.

I per acabar, la traca final. Els diables de Magòria van fer una exhibició de les seves, acompanyats per la colla de tabalers, formada per pares, mares, mestres i antics pares i mares de l’escola. Un final explosiu per a una jornada carregada de màgia.

Però bé, ja hem explicat que vam fer a l’Expo, ara és hora que les imatges corroborin les mil paraules. Voleu veure l’Expo?