TALLER SOBRE L’ÚS DE PANTALLES DE 0-6 ANYS

La implementació exponencial que estem vivint amb l’accés globalitzat a la tecnologia en el nostre dia a dia està generant una repercussió que cal analitzar profundament.

Entre altres conseqüències, l’accés dels nostres nens i nenes a les pantalles i els mòbils està generant efectes significatius en el seu desenvolupament cognitiu, sensorial, moral i emocional.

Darrerament, comencen a sorgir els primers estudis longitudinals que avaluen l’impacte de les pantalles en les nostres vides, tant en adults com en infants. Una anàlisi que resulta, si més no, digna de reflexió i conscienciació.

Hi ha un factor clau que també cal treballar per evitar errors innecessaris en aquesta era digital que, d’una manera o altra, ens toca viure: la prevenció. A quina edat és convenient que els nostres infants comencin a fer servir les pantalles? De quina manera? Quina repercussió té en aquestes edats tan sensibles i importants?

El dijous 29 de febrer vam fer el taller “Mòbils i pantalles a la infància”, tot centrant-nos especialment en infants de 0 als 6 anys.

La pedagoga i divulgadora Anna Ramis, especialitzada en aquest camp, va compartir una anàlisi fruit de diversos estudis i una intensa trajectòria al respecte. El taller també va tenir un espai de debat i preguntes per poder compartir amb tota l’assistència, és a dir, pares, mares, mestres i totes aquelles persones que volen establir les millors pautes per a la gestió de les pantalles i els mòbils amb l’infant.

Va ser una tarda molt profitosa, carregada de contingut, complicitat i reflexió. Volem agrair a l’Anna Ramis la seva feina i la capacitat de connectar amb el públic assistent. Repetirem l’experiència!