INTERNET SEGURA

L’accés a internet i el seu ús és un fet cada cop més present i generalitzat a la nostra societat, i més prematur en els nostres infants. Internet suposa un gran avenç tecnològic, però també una eina potencialment perillosa si no la utilitzem correctament. A través de l’ordinador, el mòbil o altres dispositius, poden accedir a un ventall de continguts tan extens com incert alhora.

Cada dia treballem per establir uns bons hàbits d’ús, però creiem que és convenient fer-ne una anàlisi més profunda. A més, s’apropa el període de vacances d’estiu, temps lliure que cal administrar (de manera encara més intensa) per evitar possibles riscos.

Vam contactar amb el cos de Mossos d’Esquadra especialitzat en el tema, per organitzar un taller per a nens i nenes de Cicle Superior, i també un taller per a famílies de tota l’escola. En aquests tallers, adaptats al públic assistent, vam tractar sobre els perills de navegar per internet, sobre els avantatges i els inconvenients dels diversos dispositius que tenim al nostre abast, per tal de garantir uns criteris fonamentals a l’hora de navegar per la xarxa de manera responsable. També vam entrar en qüestions legals i van oferir consells pràctics sobre temes concrets com els virus, els xats socials, el sèxting, el ciberbullying, les webcams...

Volem agrair la complicitat i el rigor que van mostrar les dues persones del Cos de Mossos d’Esquadra que van venir a la nostra escola per parlar d’un tema que ens involucra a tots i totes. Informació, conscienciació i recursos, eines fonamentals per afrontar l’era de l’Internet. Gràcies!