Taller de pedagogia: Estratègies educatives

El passat 24 de març vam poder recuperar, per fi, els tallers presencials per a les famílies i persones interessades. En aquesta ocasió, vam fer el taller de pedagogia Com s’aborden els conflictes a l’escola. Estratègies educatives, a càrrec de Jaime González, Carla Trullols, Dani  Mateos i David Silva.

A l’escola, mitjançant estratègies educatives, procurem ajudar els nens/es a ser conscients del que és i no és convenient procurant en tot moment salvaguardar la seva autoestima.

Els nens/es, el comportament dels quals genera conflictes o no assumeixen les seves responsabilitats, acostumen a tenir una autoestima baixa i un baix llindar de frustració, per la qual cosa és més que recomanable dotar-los de les eines necessàries perquè superin aquests dèficits.

Aquestes estratègies no solament són necessàries a l’escola, sinó que també ho són en l’àmbit familiar i social.

S’ha de tenir en compte que aplicar aquestes estratègies suposa, la majoria de vegades, contravenir els impulsos dels nens i nenes, cosa que exigeix per part dels qui tenim la responsabilitat d’educar-los/les (escola i família) fermesa i coherència i sempre un tarannà afectiu.

En el taller vam tractar i debatre aspectes tan controvertits com què entenem per càstig, com i quan s’ha d’aplicar perquè perdi la seva càrrega pejorativa i es converteixi en una veritable estratègia educativa.

També vam analitzar com utilitzar la millor estratègia educativa en l’àmbit familiar: la prevenció tot instaurant bons hàbits des de la primera infància (té a veure amb les hores de vigília i descans, l’accés a la tecnologia, la bona educació en les relacions familiars i socials, la gestió de les emocions, etc.).

El menjador de l’escola es va omplir de famílies i mestres, més de quaranta persones vam compartir i analitzar allò que creiem tan important en l’educació de nens i nenes. Ja teníem ganes de recuperar els tallers presencials.