SORTIDA CONJUNTA

Hem començat un nou curs, per fi sense restriccions COVID, sense mascaretes, sense barreres ni bombolles entre grups. En teníem moltes ganes.

Som una escola petita, familiar, d’una sola línia (un grup per curs), que engloba des de P3 de Parvulari fins a 6è de Primària. Nou cursos compartint el llarg trajecte de fer-se gran.

I si agafem els nou cursos i els barregem una estona...? Evidentment, poca cosa té a veure un nen de P3 amb una nena de 6è, però també tenen trets en comú. I la millor manera de gaudir d’aquests trets és oferir-los un espai en comú.

En la línia de la filosofia de l’escola, vam organitzar un dia de convivència entre tots els nens i les nenes de Magòria, juntament amb tot l’equip de mestres.

Vam anar a passar el matí als jardins de Forestier. Els/les grans de Primària van acompanyar, de la mà, els petits de Parvulari, fins a arribar als jardins. Allà vam jugar tots junts/es i vam esmorzar fent una gran rotllana. Moments de trobada i de complicitat amb nenes i nens de qualsevol edat.

A l’hora de dinar, els/les de Parvulari van tornar a l’escola, mentre que els/les de Primària vam pujar Montjuïc amunt fins al parc de Joan Brossa. Allà vam continuar gaudint de la jornada de convivència, vam dinar, jugar, riure i viure grans moments d’agermanament.

Una experiència meravellosa. Pot semblar una mica esbojarrada, però és del tot possible. Organitzar tota una escola per anar a passar el dia en plena convivència pot resultar molt complicat, però no ho és tant si es tracta d’una escola petita com la nostra, en la qual les relacions humanes són pura essència en el nostre projecte educatiu. Després de dos anys de restriccions, l’escola sencera va ser una gran bombolla. Una proposta que ben segur que repetirem.