VIATGE A L’ANTIC EGIPTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La setmana passada, els nens i nenes de P5 van fer un viatge a l’Antic Egipte per conèixer i aprendre com vivien aleshores, i també per saber com havien fet les piràmides, si les mòmies eren de veritat... El projecte va començar amb una sortida al Museu Egipci de Barcelona, on van tenir l’oportunitat de veure, in situ, mòmies, pintures egípcies i diferents amulets, entre d’altres.

Durant la setmana, van portar llibres i revistes per poder continuar indagant i conèixer més sobre Egipte. També vam jugar al gimnàs disfressats de mòmies i faraons, tot fent persecucions, i vam aprendre la música i els moviments típics d’Egipte. Vam acabar la sessió ballant la divertida cançó del “Mòmia dance”.

Tota aquesta recerca es va compaginar amb diferents activitats en què els nens i nenes experimentaven amb cafè, cola i gases per fer els seus propis papirs. Així mateix, van crear o dibuixar el seu abecedari, van escriure la data en egipci, van construir piràmides amb Lego, fustes, o bé les van crear amb escuradents i plastilina o paper, van pintar mascaretes de faraons i dibuixar amulets...

Fins i tot, vam posar a la pràctica el procés de momificació a la classe! I que divertit que va ser!