Visita a la L9

El passat dissabte 3 de febrer vam poder gaudir d’una visita guiada molt interessant a la línia 9 de metro, la més llarga de Barcelona i  la més nova i, per aquest motiu, també la més sofisticada i moderna.

Tenim la sort de comptar entre els pares de Magòria amb un dels responsables de la concessionària encarregada de la construcció i manteniment d’aquesta línia de metro. Ell va fer de guia a unes 30 persones de Magòria i ens va explicar les diferents disposicions de les vies, les raons per haver de foradar fins a 60 metres sota terra dintre de la ciutat, els errors i problemes ocorreguts durant les obres, i també curiositats com les inquietuds i creativitat desplegades pels diferents arquitectes que han ideat les estacions: totes tenen una raó i una estètica molt diferent, amb secrets que, una vegada els coneixes, de debò que et fan mirar amb uns altres ulls allà per on passem cada dia sense adonar-nos. No deixa de ser sorprenent com els arquitectes arriben a una mena de capsa de sabates gegant que és l’estació en potència i transformen aquells forats en coves, catedrals o mars amb onades que porten la gent a destí.

Per conèixer-les i poder valorar un lloc que trepitgem contínuament, nosaltres i els nostres fills us aconsellem que, si tot va bé i es programa una altra visita l’any vinent, no us la perdeu. Amb l’al·licient de tenir la sensació de ser conductor de metro, ja que, en ser automàtics, no hi ha conductor, podem posar-nos al davant observant tot el trajecte i els entramats de túnels il·luminats.

Us assegureu una xerrada molt entretinguda, curiosa i molt instructiva que endinsarà els nostres petits en el món de la construcció i l’arquitectura portada a un àmbit tan quotidià com és el transport públic. Tota una aventura.

 

Mònica Mercé (mare de la Nora, de P5) i Enrico Pizzorno (pare del Jan, de P4)