Les Tardes Boges

A les colònies, ja fa uns quants anys, un dels tallers de primer i segon és les Tardes Boges. Es tracta de preparar un espectacle en una hora i, quan tothom acaba els tallers, es representa. El fil argumental ve donat per les característiques dels personatges.

Abans d’anar de colònies, a l’escola, es fan els tres grups; cadascú decideix què vol ser i porta una disfressa que ja té o que s’inventa i les guardem en caixes per portar-les cap a la casa de colònies.

Segons els personatges, invento una història en la qual cadascú surt i diu alguna cosa. Comença l’obra amb la cançó de les Tardes Boges, que tothom aprèn, es desplacen per l’escenari movent-se lliurement, l’única condició és moure tot el cos fent bogeries i ocupant tot l’espai; saluden i cadascú va al seu lloc fent mitja rodona i mirant el públic tot col·locant-se per ordre d'intervenció.

La finalitat és passar-ho superbé deixant a un costat les vergonyes i dient o movent-se segons allò que s’ha assajat (que ve donat pel guió i la improvisació). Cadascú pot fer o dir allò que vulgui o li surti, tot el que es fa o es diu s’accepta. Jo també actuo i així, quan algú es bloqueja, parlo i ajudo perquè l’obra no s’aturi.

L’obra va acompanyada de música en directe si tinc la sort de comptar amb un monitor que sàpiga improvisar sons i música; en cas contrari, faig servir música enregistrada i els sons els faig amb la veu. El públic és molt entusiasta, li encanta veure aquesta funció i participar-hi.

 

Antònia Deulofeu

2017-18 Primer i Segon Tardes Boges de colònies