PREPARANT L’ESO

El pas per l’escola sempre deixa grans records, però, com tot allò que és bo, també s’acaba. A sisè, els nostres nens i nenes deixen Magòria per començar una nova etapa, ja a la secundària.

Els nens i les nenes de sisè, i segurament els seus pares i mares, viuen aquest salt amb certa incertesa, alguna nostàlgia i molta emoció. Per tal de preparar el terreny amb temps, a més de parlar-ne sovint a classe, vam organitzar una trobada amb dues exalumnes de Magòria que ara estan cursant secundària al Joan Pelegrí. Vam convidar la Joana Cillero (que ara fa 1r d’ESO) i l’Ïa Silva (que ja està fent 3r!), per compartir amb elles la seva experiència. Ens van explicar moltes coses i les vam esprémer a força de preguntes que havíem preparat. Tot per fer més fàcil el pas a l’ESO que els espera en qüestió de mesos.

Tots plegats van poder aclarir dubtes, descobrir curiositats i, sobretot, prendre més consciència sobre el futur immediat que els espera.

Era la primera vegada que organitzàvem una activitat com aquesta i, vist l’èxit de l’experiència viscuda, esperem fer-ho cada any. Qui ho sap, potser l’any que ve serà un/a nen/a de l’actual sisè qui vindrà a l’escola per compartir les seves experiències amb la nova generació de futurs exalumnes.

Moltes gràcies, Joana i Ïa, per la vostra sinceritat, espontaneïtat i empatia amb els/les vostres excompanys/es de tants anys (i amics i amigues per sempre) que, simplement, estan preparant el seu imminent salt a l’ESO.