MATERIALS ESCOLARS PER A CUBA

Sovint, quan estem a classe i en el nostre dia a dia, oblidem una cosa tan bàsica com és la facilitat que tenim per utilitzar tot tipus de materials escolars: llapis, colors, retoladors, guixos, regles, maquinetes... Però aquesta condició, que hauria de ser indispensable a qualsevol lloc del món, no sempre es compleix.

Per això vam iniciar una campanya, juntament amb l’associació Alkaria, per recollir materials que tant necessiten les escoles de Cuba. Primer de tot, vam prendre consciència de la situació, amb xerrades a classe, amb el Xavi d’Alkaria i també amb el Pedro, un pare de la classe que és de Cuba i coneix molt bé les necessitats d’aquesta illa.

Després de pensar quines accions podíem emprendre, ens vam posar mans a l’obra. Vam fer difusió de la causa a tots els nens i nenes de l’escola i a les famílies, a través de xerrades, cartells, la web, les xarxes socials...

L’objectiu era molt clar: recollir materials escolars per fer que l’educació de nens i nenes de Cuba fos possible, en condicions més favorables.

També vam decidir fer el que vam anomenar ‘guardiola solidària’. Durant dues setmanes, i en grupets, vam estar a les portes de Parvulari i Primària conscienciant les famílies i demanant petites aportacions econòmiques. Vam recollir 175 €! Amb aquests diners, vam anar a la nova papereria del barri per comprar aquells materials que acabaven d’omplir les caixes de solidaritat (carregades de materials) que havíem preparat a l’escola.

Finalment, i amb les caixes ben plenes de material escolar, vam tornar-nos a trobar amb el Xavi i li vam lliurar el material obtingut. Tot el material ja està camí a Cuba, i esperem que puguin gaudir-lo ben aviat.

És la primera vegada que enviem la nostra solidaritat a Cuba. De fet, som pioners en aquest projecte d’Alkaria que pretén incorporar-hi més escoles en els pròxims anys.

Moltes gràcies a totes les persones que han participat en el projecte i han aportat el seu gra de sorra per tal que aquesta campanya solidària hagi estat un èxit. Gràcies!