"Casa nostra és casa vostra"

La solidaritat és un concepte present a la nostra societat gairebé des que ens considerem societat. Ara bé, la solidaritat no sempre és tan present com voldríem i massa sovint es queda en estat latent dins del nostre dia a dia.

Sí, també és cert que, quan la situació ho requereix, la solidaritat surt de forma emergent, normalment davant les emergències. Ja fa 10 anys que Magòria col·labora amb l’ONGD AlKaria, que lidera projectes solidaris allà on fa falta; primer van començar al Marroc i  de mica en mica s’han anat expandint a altres llocs. Aquest 2017 la crisi dels refugiats de Síria ha commogut i mobilitzat la societat en general. Des de ja fa un bon temps, AlKaria hi ha posat tot l’esforç per donar un cop de mà a un camp de refugiats sirians que es troba al Líban, format principalment per nens que han perdut les seves famílies. Allà és on preparen activitats per als més petits i tallers per als no tan petits, i també ajuden a l’alfabetització de la població allà confinada.

Doncs bé, enguany Magòria participa d’aquest projecte, de manera intensa. Els nens i nenes de sisè van fer unes sessions de formació i sensibilització sobre les desigualtats i els conflictes al món, analitzant les enormes diferències entre l’hemisferi nord i l’hemisferi sud.

Per tal de generalitzar la sensibilització en el conflicte i ajudar a la recaptació de fons per al projecte d’AlKaria, van organitzar una venda de samarretes solidàries el dia de la Tarda Literària. Després d’aquest acte que fem cada any al pati, van muntar una paradeta al vestíbul de Primària per vendre samarretes. Va ser tot un èxit, la família magoriana va respondre a la crida que feien els nens grans de l’escola, els quals van recollir gairebé 1000 €! La totalitat d’aquests guanys s’ha emprat per realitzar les activitats que abans comentàvem al camp de refugiats situat al Líban.

A tothom qui va participar en la compra de samarretes, i als que se’n van quedar sense després d’esgotar existències, moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Als nens i nenes de sisè, moltes felicitats per la feina feta.

A AlKaria, ja sabeu que podeu comptar amb nosaltres per allò que faci falta.

 

Casa nostra és casa vostra!