CONNECTEM AMB GÀMBIA

Enguany, l’escola torna a obrir fronteres i a enfortir un valor tan fonamental com la solidaritat. Viatgem a la costa oest del continent africà. Concretament, a Gàmbia.

Qui millor per explicar l’experiència que la dinamitzadora d’aquesta bonica i enriquidora proposta, la Marina:

Connectant Cultures: Intercanvi de cartes amb alumnes de Gàmbia

Hola a tots i totes, soc la Marina Mata, exalumna de l'Escola Magòria. Sempre he portat amb mi els valors i l'esperit de l’escola i, recentment, he tingut l'oportunitat de tornar per fer un projecte molt especial: un intercanvi de cartes entre els nostres alumnes i els alumnes de l’escola Sinchu Alieu de Gàmbia.

La meva connexió amb aquest projecte ve de lluny. Durant una experiència de voluntariat a Gàmbia posant mosquiteres per combatre la malària, vaig veure de primera mà les dificultats i els somnis dels infants d'allà. També vaig veure la necessitat de connectar alumnes per potenciar l’empatia i el coneixement d’altres cultures. D’aquesta manera, el projecte d'intercanvi de cartes no sols és una oportunitat per a nosaltres de connectar amb altres cultures, sinó que també ens permet explorar la realitat d'un món molt diferent del nostre. 

Durant el mes de març, he gaudit duent a terme aquest projecte amb els alumnes d’I5 fins a 6è de primària. Veure com tots els alumnes s’han implicat en aquest projecte ha estat increïble. Cada carta que han escrit ha estat plena de curiositat, empatia i una voluntat genuïna de comprendre i compartir. 

Ha estat una prova viva del poder que té l'educació per connectar-nos i transformar-nos!

Marina Mata