XXV TARDA MUSICAL

Un any més, les Cotxeres de Sants es van omplir de màgia i sensibilitat amb la nostra festa magoriana dedicada a la música.

Enguany assolim una efemèride, la Tarda Musical bufa espelmes mentre celebra la seva 25a edició. Noces de plata!

Hem viscut una llarga evolució des de la primera tarda musical al pati de l’escola (tot cantant a pulmó i tocant peus a terra, en la qual poca cosa es podia escoltar i encara menys es podia veure), fins a arribar a aquest entorn privilegiat, les Cotxeres de Sants, amb escenari i sonorització professionals.

La Tarda Musical va néixer vint-i-sis anys (el 2020 no es va celebrar a causa de la  pandèmia) com a proposta per compartir amb les famílies els aprenentatges d’escola i el plaer per la música que treballem dia a dia.

En aquell llunyà 1998, al pati de Primària, hi sonaven les primeres notes i cada any tenia més bona rebuda. Amb el temps, i veient que l’afluència era cada vegada major, vam anar pujant en prestacions. Primer, vam sonoritzar els nostres artistes amb micròfons d’ambient perquè les seves veus arribessin a tothom. La veritat és que el salt va ser molt important i, per tant, cada cop hi assistia més gent.

Uns anys després, pels voltants del 2010 o 2011, hi vam incorporar un escenari de més de 30 m² al pati. Un gran pas endavant per guanyar visibilitat, les primeres files de públic, assegut en cadires i, darrere, tothom dret. Bé, darrere tothom dret i, també cal dir-ho, cada cop més atapeït.

I el 2016, ja fa vuit anys, vam fer un nou gran salt qualitatiu en aquest llarg camí: celebrar la Tarda Musical al Centre Cívic Cotxeres de Sants, un espai tancat, gran i molt adequat a les nostres necessitats. Des de llavors, tothom pot tenir cadira per gaudir de l’espectacle amb una òptima visibilitat i, com havia passat en els darrers anys, amb una sonorització d’allò més bona. Durant els primers anys, gràcies al nostre estimat Ferris Aromí, expare de l’escola i tècnic de so professional, i els darrers anys amb el Roger, tècnic de la casa i persona amb qui hem establert una gran complicitat.

Són moltes les persones que han permès que aquest somni s’hagi anat fent realitat: la Mireia, l’Annabel, la Sílvia, la prodigiosa Maria Valles, l’Alba, l’any passat la Maria Martí (ara de baixa maternal) i, enguany, el nostre gran fitxatge Àngel Serra (sí, el primer noi mestre de música a l’escola, cobrint la baixa maternal de la Maria). Totes aquestes persones han estat mestres de música que han conduït el timó i moltes més les persones que han remat per arribar a bon port. La Tarda Musical s’ha anat fent gran i aquest any toca bufar les espelmes com es mereix, en la seva 25a edició, que es diu aviat, però ens remunta molt enllà.

Per celebrar aquesta fita històrica, vam reprendre el fil conductor que ens va emocionar l’any 2017 i vam recuperar en part el 2019 amb la tarda musical dedicada al 50è aniversari de l’escola: el gènere dels musicals que ens han marcat o ens deixen empremta.

Esperem que l’hàgiu gaudit i el gaudiu sempre tant com nosaltres. Gràcies, Àngel, per fer que aquest somni tornés a ser realitat!

 

De moment, compartim les fotografies realitzades per famílies de l’escola (Diosana i Jordi, moltes gràcies). Ben aviat podrem veure el vídeo que van gravar també famílies de l’escola (Ana, Isa i Míriam, moltes gràcies!) i els àudios de cada tema.

Vint-i-cinc anys de Tarda Musical, moltes felicitats a tothom i, sobretot, moltes gràcies a totes les persones que ho han fet possible. L’any que ve, més!